1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Задават се нови фермерски протести в Германия

Задават се нови фермерски протести в Германия

Мотото е "Сътрудничество вместо забрани"

Нови протести на фермери се планират в Германия. Първият митинг е насрочен за 14 ноември в Хамбург, където ще се състои ежегодната конференция на провинциалните министри на околната среда.

Предвидено е в същия ден стопаните да изразят своето несъгласие с новите екологични изисквания и да приканят политиците към диалог. Протестът се организира от фермерски организации в северните провинции на Федералната Република, както и от сдружения на овцевъди и говедовъди, а мотото е "Сътрудничество вместо забрани".

Основното искане на фермерите към екоминистрите от Берлин и провинциите е да насочат политиката за опазване на околната среда повече към диалог, отколкото към нови и нови изисквания. Критики към т.н. аграрен пакет на федералното правителство отправят животновъди, земеделци, собственици на гори, ловци и рибари, недоволни от нововъведенията в сектора на екологията, борбата с вълците и защитата на биоразнообразието.

За 26 ноември пък е насрочена голяма демонстрация в Берлин, където организаторите очакват над 5 000 фермери и 2 000 трактори от цялата страна. Предвидено е машините да влязат от 4 посоки в столицата и да изразят своите искания за диалог с федералното правителство.

На 22 октомври на голям митинг в бившата столица на Западна Германия се събраха около 6 000 фермери с повече от 2 000 трактори. Подобни, но по-малки митинги имаше и в други градове на Федералната Република. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.