1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зам.-министър Борисов ще открие семинар за ПРСР в Русе

Зам.-министър Борисов ще открие семинар за ПРСР в Русе

Снимка:

Акцент по време на форума ще бъдат промените в Наредбите за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

По инициатива на Областна администрация - Русе съвместно с експерти на МЗХ и ДФ „Земеделие” на 26 април 2010 в Русе ще се проведе еднодневен семинар на тема: Специфики на мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” на ПРСР. В работата на семинара ще участва заместник-министъра на земеделието и храните Преслав Борисов.

Главната цел на семинара е да предостави актуална информация за Програмата за развитие на селските райони и възможностите за подпомагане на инициативи и бизнес-проекти на земеделски стопани, малки предприятия, общини, читалища и НПО, желаещи да се възползват от възможностите за финансиране от ЕС.

Акцент по време на форума ще бъдат и промените в Наредбите за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, процедурите по ЗОП и подготовката на тръжната документация, планиране изпълнението на проектите, контрола и финансовото им управление. Лектори на семинара са експерти от Министерство на земеделието и храните и Държавен Фонд „Земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.