1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Заплати с вино и ракия плащат в Пазарджишко

Заплати с вино и ракия плащат в Пазарджишко

На търг ще бъдат разиграни 13 тона червено вино памид от реколта 1997 година

В пазарджишкото село Виноградец, ще раздават алкохол вместо заплати, ако не бъдат осигурени пари за неплатените заплати на служителите от местната потребителска кооперация "Прогрес" информира standartnews.com.

До този момент е ясно, че съдия-изпълнител ще хвърли на тезгяха за продажба тонове 11-годишна квалитетна ракия и 13-годишно отлежало вино, собственост на кооперацията. До крайната мярка се стигна, след като бившата счетоводителка на ВПК-то Цветана Бързакова бе осъдена за неполучените месечни възнаграждения.

Обявата за екстравагантната продажба е закачена на входа на съдебната палата в Пазарджик и привлича вниманието на ценителите на качествени питиета. На търг ще бъдат разиграни 13 тона червено вино памид от реколта 1997 година. Освен това след чукчето участниците ще могат да купят и 4322 литра 40-градусова ракия "Видин", която е произведена през 1999 година. Питиетата се продават накуп, но ценители веднага пресметнаха, че литър от кехлибарената ракия ще има начална цена 3,74 лева, а виното - 1,12 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.