1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Защо членовете на Клиърфийлд Юнион са най-успешните производители на слънчоглед у нас

Защо членовете на Клиърфийлд Юнион са най-успешните производители на слънчоглед у нас

Защо членовете на Клиърфийлд Юнион са най-успешните производители на слънчоглед у нас

Тази седмица гостуваме в най-северната европейска страна, известна със суровия си климат, хилядите езера, буйните реки и безкрайните гори, в които се разхождат красиви северни елени. Става въпрос за Финландия, известна и с производството на тракторите Valtra, които вече 60 години продължават да бъдат символ на скандинавска здравина и надеждност. Именно на 60-годишнината от създаването на бранда присъства екип на АГРОФОРУМ. Бъдете с нас, за да видите как протече рожденият ден и какви цели си постави корпорацията AGCO, към чието семейство принадлежи Valtra.  

Ще ви срещнем и с най-успешните производители на слънчоглед в България. Защо са толкова успешни ли? Защото от силно заплевелени полета и от площи със синя китка те получават почти двойни добиви. Ще си помислите, че това е невъзможно. Точно в обратното ще ви убедят земеделците, които наскоро получиха ВИП членство в Клуб Клиърфийлд Юнион. Повече за събитието – само тази седмица в предаването АГРОФОРУМ.

„Защо месодайното овцевъдство в България е орязано от субсидии?” Този въпрос беше повдигнат по време на Общото събрание на Асоциацията за развъждане на породата Ил дьо Франс в България, което съвпада с 5-годишнината на организацията. Официален гост беше председателят на Френската асоциация Жерар Матри, който е и съучредител на нестопанската структура в България. От предаването тази седмица ще разберете какви са спешните мерки, които трябва да се предприемат за спасяване на месодайното овцевъдство у нас.

Ако се интересувате как да наемете земи от Държавния поземлен фонд, задължително бъдете пред телевизионните екрани тази седмица, защото подробности за това разказва Лилия Стоянова, началник отдел „Поземлени отношения и комасация  в МЗХ.

В миналото предаване ви запознахме с някои основни моменти при употребата на препарати за растителна защита, така че да избегнете замърсяване на околната среда. Тази седмица продължаваме по темата за борбата с нелегалните и фалшивите препарати и за опасностите, които възникват при употребата им. Коментарите са на Росица Стефанова, генерален директор на Асоциация Растителнозащитна Индустрия България и на Антон Величков, генерален директор на Нациолната служба за растителна защита.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.