1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Земеделски производители и търговци се обединиха в общо сдружение

Земеделски производители и търговци се обединиха в общо сдружение

Снимка:

Председателят на сдружението д-р Пейчо Касъров е с дългогодишен опит в сферата на земеделието

Земеделски производители и търговци обединиха интересите си в общ проект с името НПО „Български земеделски производител“ (БЗП). Сред учредителите има представители на различни сектори, сред които зърнопроизводство, пчеларство, овощарство, винопроизводство и др.

Сдружението има за цел да засили участието на бранша в решаването на проблемите в сектор селско стопанство и да подпомогне достъпа на земеделските производители до финансиране по европейски програми. Сред основните цели на организацията са да обедини браншовите отрасли в сектора, да повиши квалификацията на специалистите, работещи в сферата на селското стопанство да защити интересите на земеделските производители от различни отрасли пред държавни и общински органи. БЗП ще работи и за разширяването на международните контакти между българските и чуждестранните специалисти в брашна.

БЗП ще осъществява своите цели, чрез изготвяне на предложения до държавните и общински институции за промени и подобрения в наредби и законопроекти, чрез които да се подпомагат земеделските производители, както и ще информира бранша за всичко свързано с европейското финансиране.

Председателят на сдружението д-р Пейчо Касъров е с дългогодишен опит в сферата на земеделието. Още от началото на 90-те години той основава фирма за  търговия със земеделска продукция и създава дружество, с което наема и арендова земеделска земя.

Д-р Касъров познава в детайли проблемите на българското земеделие и търговията на земеделската продукция на външните пазари. Неговата амбиция е да обедини всички земеделски производители в общ политически проект за издигане на земеделието в България на европейско ниво.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.