1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Земи от държавния фонд в Шуменско са обявени на търг

Земи от държавния фонд в Шуменско са обявени на търг

Това е първата тръжна сесия за стопанската 2015/2016 г.

Над 7200 дка от държавния поземлен фонд в Шуменско са обявени на търг за стопанисване под наем или аренда. Това е първата тръжна сесия за стопанската 2015/2016 г. и до момента има подадени 20 заявления за участие.  

Земите от държавния фонд се предлагат на търг за 1 или за 10 стопански години. Това съобщи  директорът на областна дирекция „Земеделие” в Шумен Димитър Върбанов, цитиран от телевизия Агро ТВ.

Заявления за участие в търга са подали 20 кандидати, а срокът за приемане на документи вече изтече.  Миналата година е имало два пъти повече кандидати за земите от държавния фонд, съобщи Димитър Върбанов.  Тогава отново са били предложени над 7400 дка държавни земи, но въпреки проведените две тръжни сесии са били сключени договори само за около 3400 дка.  Достигната средна цена на декар е била малко под 78 лева.

Сега отново предстои търг с тайно наддаване за земите от държавния фонд в Шуменско. Най-големият имот, който се предлага, е в размер 724 дка и се намира в каолиновското село Тодор Икономово.

Автор: Йордан Йорданов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.