1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Жителите на община Ген. Тошево отново протестираха срещу добива на природен газ

Жителите на община Ген. Тошево отново протестираха срещу добива на природен газ

Снимка:

Напрежението в Добруджа расте

С автомобилно шествие жителите на община Генерал Тошево за пореден път изразиха несъгласието си в сърцето на Добруджа да се добива газ. Протестиращите стигнаха до румънската граница и затрудниха с трафика си преминаването през граничния пункт след Кардам. Ето и подробностите:

Напрежението в Добруджа расте. Близо месец след поредица от протести и обществени обсъждания, фирмата-инвеститор не се отказва от намерението си да добива газ в община Ген. Тошево – една от най-плодородните области на страната. От своя страна жителите на региона са категорични, че няма да се съгласят в следващите 35 години в 18 селища да се прокопават сондажи.

На 17 декември жителите на общината ще гласуват на референдум – за или против добива на газ. Това реши Общинският съвет след внесено предложение на кмета Валентин Димитров. Избирателните списъци вече са готови и ще бъдат поставени на публични места.

Колоната от автомобили потегли от Ген. Тошево и стигна до румънската граница. Всички преминаха през граничния пункт и се върнаха обрабтно на родна земя. Протестиращите са категорични, че ако гласът им не бъде чут, ще започнат съдебни битки.

Гледайте видео по темата

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.