Жителите на община Ген. Тошево отново протестираха срещу добива на природен газ

Снимка:

Напрежението в Добруджа расте

С автомобилно шествие жителите на община Генерал Тошево за пореден път изразиха несъгласието си в сърцето на Добруджа да се добива газ. Протестиращите стигнаха до румънската граница и затрудниха с трафика си преминаването през граничния пункт след Кардам. Ето и подробностите:

Напрежението в Добруджа расте. Близо месец след поредица от протести и обществени обсъждания, фирмата-инвеститор не се отказва от намерението си да добива газ в община Ген. Тошево – една от най-плодородните области на страната. От своя страна жителите на региона са категорични, че няма да се съгласят в следващите 35 години в 18 селища да се прокопават сондажи.

На 17 декември жителите на общината ще гласуват на референдум – за или против добива на газ. Това реши Общинският съвет след внесено предложение на кмета Валентин Димитров. Избирателните списъци вече са готови и ще бъдат поставени на публични места.

Колоната от автомобили потегли от Ген. Тошево и стигна до румънската граница. Всички преминаха през граничния пункт и се върнаха обрабтно на родна земя. Протестиращите са категорични, че ако гласът им не бъде чут, ще започнат съдебни битки.

Гледайте видео по темата

Автор: Галина Недкова

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.