1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. 116 новодипломирани ветеринарни лекари от Тракийски университет положиха хипократовата клетва

116 новодипломирани ветеринарни лекари от Тракийски университет положиха хипократовата клетва

На тържествена церемония днес Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет изпрати своите абсолвенти. Тази година се дипломират общо 127 абсолвенти, от които 116 ветеринарни лекари от България, Великобритания, Гърция, Ирландия, Канада и Кипър, както и 11 магистри по магистърската програма „Интегрирани системи за управление качеството и безопасността на храните“. Сред официалните гости на събитието бяха ректорското, декански и директорски ръководства на университета начело с ректора – проф. Добри Ярков, зам.-министърът на земеделието и храните – доц. Деян Стратев, зам.-кметът на Община Стара Загора – Милена Желева, проф. д-рАлександърЩарке, директорнаклиникаприФакултетаповетеринарнамедицинакъмУниверситетавЛайпциг, Германия, представители на Старозагорската митрополия, на държавни и местни институции, учебни заведения и бизнес партньори, гости от чужбина.

„Гордейте се, че сте ветеринарни лекари и сте възпитаници на Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет! Гордейте се с това, че завършвате един университет, уважаван не само в България, но и в чужбина!“ – заяви в обръщението си към абсолвентите проф. Добри Ярков и допълни – „Аз се гордея с Вас, скъпи колеги, защото знам, че във Ветеринарномедицински факултет 100 процента от студентите са силно мотивирани и са изминали трудния път на обучението, за да дойде днешния тържествен ден – денят на Вашето завършване! Където и да отидете - бъдете стабилни като професионалисти и никога не забравяйте Тракийски университет и Ветеринарномедицински факултет – мястото, от където сте тръгнали. На всички Вас пожелавам успешна професионална реализация! Попътен вятър!“

Като първенци на випуска тази година бяха отличени две дами – д-р Дарина Иванова и д-р Михаела Иванова, които се дипломират успешно с еднакъв успех – отличен 5,78 и изнесоха слово от името на абсолвентите. Лично ректорът на Тракийски университет - проф. Ярков – връчи дипломите на отличените студенти и им пожела успех. Първенците на випуска получиха подаръци и от декана на Ветеринарномедицински факултет – доц. д-р Лазарин Лазаров, както и от представители на държавни институции и бизнес партньори. Общо 6-ма ветеринарни лекари завършват с отличен успех тази година, а 18 техни колеги се дипломират с успех мн. добър.

В края на церемонията стотици академични шапки полетяха в небето, за да ознаменуват успешното дипломиране на новите ветеринарни специалисти.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.