1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. 264 абсолвенти получиха своите дипломи за висше образование от Аграрния университет – Пловдив

264 абсолвенти получиха своите дипломи за висше образование от Аграрния университет – Пловдив

Снимка:

Първенец на випуска е Марина Трендафилова

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов връчи дипломите на абсолвентите от випуск 2013  на Аграрния университет в Пловдив. „Днешното събитие е особено важно за всички нас, защото оттук нататък поемете пътя на професионалното си развитие. Път, по който ежедневно ще бъдете изправени пред не едно предизвикателства, ще взимате динамични решения и ще доказвате себе си”. Това заяви в обръщението си към дипломантите зам.-министър Абазов. Той акцентира, че пред завършващите от Аграрния университет се разкриват шанс и перспективи за реализация в Обединена Европа.

„Предстои Ви да бъдете част от една отговорна и сериозна задача, свързана с предизвикателствата на новия програмен период 2014-2020 г., в който страната ни ще има възможност да усвои 15 млрд лева за земеделие.  Средствата са както за директни плащания към фермерите, така и за развитие на селските райони. Заложените директни плащания са 10,4 млрд. лева, което е близо два пъти повече от сегашния програмен период. Бюджетът за Програмата за развитие на селските райони е увеличен с 400 млн. лева и достига 4,6 млрд. лева. Правим всичко възможно тези средства да достигнат до фермерите  по по-опростен начин и да бъдат насочени така, че да подпомогнат изостаналите отрасли. Това е огромна сума, от която, ако се възползваме целенасочено с прилагане и на Вашите знания и умения, можем да променим бита на хората”, посочи още зам.-министър Абазов.

Днес 264 абсолвенти получиха своите дипломи за висше образование от Аграрния университет – Пловдив. Първенец на випуска  е Марина Трендафилова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.