1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. 30 млади учени и постдокторанти на Тракийски университет започват научноизследователска дейност по програма на МОН

30 млади учени и постдокторанти на Тракийски университет започват научноизследователска дейност по програма на МОН

20 постдокторанти и 10 млади учени от всички факултети на висшето учебно заведение са включени в програмата

30 учени на Тракийски университет започват научноизследователска дейност по програмата на Министерство на образованието и науката "Млади учени и постдокторанти". 2020-а е втората година от програмата, която е с обща продължителност 3 години.

20 постдокторанти и 10 млади учени от всички факултети на висшето учебно заведение са включени в програмата.

Млади учени са преподаватели и изследователи в университета, които са завършили своята магистърска степен преди не повече от 10 години, а постдокторантите са хора, които са защитили своята докторска дисертация преди не повече от 5 години.

Като бенефициенти по програмата те сключиха официално договори в заседателна зала „Проф. д-р Димитър Димов“ в Ректората.

Заместник-ректорът по научната и международна дейност проф. д-р Мирослав Карабалиев сподели, че ръководството на университета подкрепя развитието на младите учени във висшето училище:

„Основната идея на тази програма е да се стимулират младите учени от една страна, както и да се въведе в България позицията постдокторант, която в Западна Европа и Америка е много разпространена и е предназначена изключително за изследователска работа.“ .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.