1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. 494 ученици от Пловдивска област се включват в състезанието "Натура 2000"

494 ученици от Пловдивска област се включват в състезанието "Натура 2000"

Първият кръг ще се проведе в периода 2 - 7 ноември

Приключи подаването на заявки за участие в състезанието „Натура 2000" в Пловдивска област. В ученическата надпревара ще се включат 28 училища от 15 населени места в областта. Общо 494 ученици от 7-ми до 12-ти клас ще „премерят" знанията си за защитените територии и видове в България и в Пловдивска област. Има участници от Асеновград, Брезово, Брестовица, Граф Игнатиево, Дълго поле, Карлово, Клисура, Кричим, Пловдив, Първенец, Първомай, Садово, Скутаре, Сопот и Съединение.

Българската Фондация Биоразнообразие в партньорство с Регионалната инспекция по околна среда и води - Пловдив, Регионалния инспекторат по образованието - Пловдив и Аграрния университет - Пловдив, организират за втора година състезанието "НАТУРА 2000" между училищата в областта. То включва два кръга - училищен (по места) и финален (в Пловдив). Първият кръг ще се проведе в периода 2 - 7 ноември. За финалния кръг ще бъдат класирани най-добре представилите се участници от училищния кръг, а за всички финалисти има осигурени много награди - енциклопедии за природата, атласи и книги за растенията, животните и защитените територии. Победителят в състезанието ще си тръгне с голямата награда - цифров фотоапарат.

За улесняване самоподготовката на децата, специално за състезанието са подготвени две учебни помагала, достъпни в електронен вид в раздела „За студенти и ученици" на интернет страницата на Фондация Биоразнообразие - www.bbf.biodiversity.bg.

Състезанието се реализира по проект, одобрен от Министерството на образованието, младежта и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.