1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. БАБХ запозна студенти от Тракийския университет с възможностите за стаж и работа, които предлага

БАБХ запозна студенти от Тракийския университет с възможностите за стаж и работа, които предлага

Снимка:

БАБХ пожелава успешно завършване на ветеринарните лекари от випуск 2022 година

Представители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) посетиха Тракийския университет, град Стара Загора. Срещата със студентите от четвърти и пети курс във Ветеринарномедицинския факултета беше организирана по инициатива на агенцията, с цел запознаването им с възможностите за стаж и постоянна работа, които предлага контролният орган.

„Работим всекидневно за повишаване на авторитета на ветеринарните лекари в България, стараем се професията ни да получи уважението, което й се полага“, коментира пред младите лекари д-р Ангел Мавровски, заместник изпълнителният директор на БАБХ с ресор здравеопазване на животните. Той отбеляза, че във връзка с оптимизацията на работата в БАБХ има нужда от много на брой подготвени кадри, каквито със сигурност са студентите, които завършват Тракийския университет.

Д-р Мавровски покани бъдещите ветеринарни лекари да се присъединят към екипите в направленията „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“, „Граничен контрол“, „Лабораторни дейности“, „Ветеринарно-санитарния контрол“, в Централно управление или в 28-те ОДБХ, а също и към НДНИВМИ, гр. София, за ветеринарните лекари, които предпочитат да развиват научна дейност.

Д-р Даниел Денев и д-р Теодора Ботева, главни експерти от дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“ в ЦУ, запознаха студентите с дейността на звеното, както и с ангажиментите, които имат ежедневно експертите в него, а също така отговаряха на въпросите им.

БАБХ пожелава успешно завършване на ветеринарните лекари от випуск 2022 година и благодари на домакините проф. д-р Тодор Стоянчев, декан на Ветеринарномедицинския факултет и неговия заместник по клиничната дейност доц. д-р Пламен Георгиев за топлото посрещане и съдействието.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.