1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab

BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab

Първото събитие ще се състои на 26.01.2018 г. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк

BASF България дава начало на проекта Kids’ Lab – световната образователна програма за експерименти по концепция на BASF за ученически лаборатории. Първото събитие ще се състои на 26.01.2018 г. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, а партньори на инициативата са Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и София Тех Парк. Семинарите са с продължителност от 90 минути, предвидени за деца от 8 до 12 години и ще се провеждат всеки втори петък в периода януари-юни 2018 г. Максималният брой на една училищна група е до 30 деца.


Темата, с която ще се занимава лабораторията е свързана със здравословното хранене – въпрос, който засяга все повече хора в забързаното и динамично ежедневие. Насочен
а към малките изследователи, тя поставя изключително важния въпрос – защо плодовете и зеленчуците са цветни и полезни за здравето? Програмата използва модерни образователни методи и представя темата посредством три вълнуващи експеримента, в които децата могат да разберат кои са полезните съставки на храните и да научат как да ги анализират.`

За Kids’ Lab

Първата Kids’ Lab отваря врати през 1997 г. в Лудвигсхафен, Германия. За да отбележи своята 20-та годишнина, BASF предлага нова програма с експерименти наречена “Clever Foodies”. В основата на разработването й са социалното въздействие и образованието. Има пряка връзка с експериментите от Virtual Lab (онлайн лаборатория за деца www.basf.de/virtual_lab ), където се издава и „Диплома по експериментиране“ със съвети за всички от семейството за здравословно хранене и интересна информация за съставките на храните.

Образоването е ключово за бъдещето на нашите деца и играе важна роля за развитието на обществото. С тази стратегия за социално ангажиране искаме да създадем възможности за учене и да насърчим чувството на децата да откриват и усвояват полезни научни методи и умения. Това ни помага да се справяме с предизвикателствата на утрешния ден и да градим устойчиво бъдеще.
Kids’ Lab е интерактивна, забавна и безплатна програма по химия за деца от 8 до 12 години, целяща да разкрие пред тях вълнуващия свят на химията чрез лесни и безопасни практически експерименти.
Инициативата е въведена в повече от 30 държави по света, включително Великобритания, САЩ, Австралия, Сингапур, Индия и Япония.
За BASF

В BASF създаваме химия за устойчиво бъдеще. Ние съчетаваме икономическия успех с опазването на околната среда и социалната отговорност. Екип от близо 114 000 служители в BASF Group работи в полза на успеха на нашите клиенти в почти всички области и почти всяка страна в света. Нашето портфолио е организирано в пет сегмента: „Химикали“, „Функционални продукти“, „Функционални материали и решения“, „Решения за селското стопанство“ и „Нефт и природен газ“. През 2016 г. BASF реализира продажби на стойност близо 58 млрд. евро. Акциите на BASF се търгуват на борсите във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA)
и Цюрих (AN).

Повече информация може да откриете на https://www.basf.com/bg/bg.html.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.