1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. BASF ОТНОВО ПРИЕМА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА СТАРТЪПИ И ИНОВАТОРСКИ РЕШЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ

BASF ОТНОВО ПРИЕМА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА СТАРТЪПИ И ИНОВАТОРСКИ РЕШЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ

Победителят от кръга на местно ниво получава награда от 2 500 евро, а най-добрата идея от регионалния кръг печели 5 000 евро

  • BASF Innovation Hub е предназначен за стартъпи и иноватори в областите чиста енергия, интелигентни транспортни системи и стратегии “От фермата до трапезата“
  • Състезателният кръг на местно ниво започва днес и продължава до 16 септември, след което ще се проведат финалите през ноември
  • Състезанието ще се проведе със серия от хибридни събития в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, сред които е и България

Европейският лидер в научноизследователската и развойна дейност и най-голямата в света химическа компания BASF отново инициира проекта BASF Innovation Hub. Той ще обедини стартъпи и иноватори от 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, включително България, които ще имат възможността да получат финансова подкрепа за идеите си. Тази година основната тема на състезанието е възобновяемите енергийни източници и е фокусирана към въпросите на Зелената сделка и решенията на ключовите екологични предизвикателства на днешния ден.

„Всички цели на европейските държави, които са насочени към намаляване на вредното въздействие върху околната среда, са похвални. Възобновяемите енергийни източници играят ключова роля в този важен преход, защото са направени от ресурси, осигурени от природата, като вятър, вода и слънце -постоянен източник на енергия в нашата атмосфера. Настоящата криза с изкопаемите горива дори ще ускори процесите, чрез които по-бързо да станем климатично неутрални в близко бъдеще. BASF и нашите партньори оценяваме, че Европейската комисия има добре структурирана политика за Зелената сделка с подобрен план за действие, включващ мерки за постигане на устойчива икономика. Ние сме ангажирани с целите на Зелената сделка и наше задължение е да я подкрепим с подходящи решения. BASF Innovation Hub е точен пример за добра практика в подкрепа на Зелената сделка“, каза Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за България.

Кандидатстването в BASF Innovation Hub започна на 26 май и продължава до полунощ на 16 Септември. В първия кръг на състезанието жури ще избере най-добрата идея в България. През Ноември печелившата идея ще бъде представена на големите финали на BASF Innovation Hub заедно с най-успешните решения от другите страни.

Победителят от кръга на местно ниво получава награда от 2 500 евро, а най-добрата идея от регионалния кръг печели 5 000 евро.

Възможността за финансова подкрепа ще бъде предоставена на иноваторите и стартъп екипи с до пет членове. Основното изискване за участие е идеята да допринесе пряко или косвено за създаването на решения на ключовите екологични предизвикателства на днешния ден, най-важни от които са: чистата енергия, интелигентните транспортни системи и стратегията “От фермата до трапезата“.

Г-н Андреас Лиер напомня, че липсата на финансови средства често е основна причина, поради която индивидуалните идеи никога не се реализират, затова BASF иска да даде макар и малък шанс на стартъпи и иноватори. С проекта Innovation Hub компанията също така предоставя добре разпознаваема платформа, чрез която иновативните стартъпи ще получат видимост и представяне, ще бъдат комуникирани и ще привлекат потенциални партньори и допълнителна подкрепа. „Постулатите на Зелената сделка са в доста широки граници, затова ние вярваме, че много иноватори ще осъзнаят, че точно тяхната идея отговаря на целите на конкурса. Независимо дали става дума за слънчева енергия и CDR батерии, интелигентни транспортни системи или най-достъпните и здравословни начини за производство на храна, BASF ще предостави финансова помощ за развитието на най-добрата идея“, посочи още г-н Лиер.

Повече информация за състезанието, изискванията и процедурата за кандидатстване може да намерите тук: https://www.join-innovationhub.com/.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.