1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. EIT Jumpstarter 2020

EIT Jumpstarter 2020

Ако си иноватор в някоя от следните области: здравеопазване, земеделие и храни, енергетика, суровини, промишленост или градска мобилност и имаш иновативна бизнес идея, значи тази програма е идеална за теб

Новото издание на EIT Jumpstarter, една от най-добре познатите европейски пре-акселераторски програми, вече е отворена! За първи път тази година, кандидатите могат да представят своите иновативни идеи, разделени в 6 категории. Отделно от здравеопазването, суровините и храните, са отворени и три нови области: енергетика, промишленост и градска мобилност. Заявления се подават до 15 март 2020 г.

EIT Jumpstarter, който през 2019 получи награда за Най-добра инициатива за обучение в Европа, е една от най-широкообхватните междусекторни програми, предназначена за новатори в ранен етап от развитието на своите бизнес идеи, които искат да получат насоки и начален тласък за своя бизнес. Четвъртото издание на програмата ще бъде организирано в сътрудничество с шестте общности за знания и иновации: EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing и EIT Urban Mobility и ще бъде подкрепено от Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Програмата поставя специален фокус върху таланти от Централна и Източна и Южна Европа, които искат да утвърдят своята бизнес концепция, да разработят бизнес план и да насочат идеите си към потенциалните бъдещи инвеститори. В предишните издания над 90 екипа от 13 страни вече бяха обучени, наставлявани и подкрепяни в развитието на впечатляващи идеи в силни бизнес модели.

Мигел Серкера, CTO 2BNanofood, носител на първа награда в категория „Земеделие и храни“

“Можем да изброим много ползи от EIT Jumpstarter – постигнахме няколко важни за нас неща, създадохме толкова много полезни контакти, а менторството, което ни беше предоставено през всичките тези месеци е наистина безценно. И разбира се наградата, която ще ни помогне да продължим напред и нагоре!”

Дали е за мен?

Ако си иноватор в някоя от следните области: здравеопазване, земеделие и храни, енергетика, суровини, промишленост или градска мобилност и имаш иновативна бизнес идея, значи тази програма е идеална за теб! EIT Jumpstarter е отворена за студенти, докторанти, научни работници и предприемачи. Участниците ще научат как да стартират изграждането на своя бизнес в уникална по рода си междусекторна среда: как да създадат екип, бизнес процес и организационна структура. Основният акцент е поставен върху количественото изграждане на бизнес модел. Чрез програмата EIT Jumpstarter обучителите и треньорите ще ви помогнат да намерите най-подходящия бизнес модел за вашата идея и ще ви помогнат да я утвърдите. В края на програмата завършилите ще подготвят свое собствено презентиране на бизнес план (pitch deck), бизнес модел Канвас (business model canvas), анализ на конкуренцията (competitive landscape), стратегия за излизане на пазара („go-to-market strategy“) и пътна карта за стъпките към реализация („roadmap“). Все още не знаете какво означават тези термини и как на практика те могат да помогнат за успеха на вашата бизнес идея? Включете се и ще разберете колко практически приложими и полезни за вас могат да бъдат те!

Какво ще получа?

Чрез програмата вие ще получите подкрепа от най-добрите обучители и ментори в съответната област, както и възможността да спечелите до 10 000 евро!

Заявления за участие се приемат до 15 Март 2020.

За повече информация и подаване на заявлението посетете следния линк:  

https://www.lyyti.fi/reg/Jumpstarter-2020

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.