1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Европейски проект за обучение на ученици в екологични ферми в Италия подготвя Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич

Европейски проект за обучение на ученици в екологични ферми в Италия подготвя Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич

Стойността на проекта възлиза на 58 000 евро

Европейски проект за обучение на ученици в екологични ферми в Италия подготвя Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. Стойността на проекта възлиза на 58 000 евро. Стартът ще бъде даден през есента на тази година. Следват подробностите.

Натрупване на реален опит в стопанства за екологично производство – това е една от целите на европейския проект, който подготвя Аграрната гимназия и който ще стартира през следващата учебна година. Стойността на инициативата е 58 000 евро.

В момента учениците трупат практика като обработват 1778 дка земя, предоставена от Държавния поземлен фонд. Тя се намира на 30 км от гимназията и се налага постоянно пътуване.

Сред новата техника, която се използва на полето, има пръскачка, торачка, сеялка, колесари, учебен автомобил с висока проходимост. Учебното заведение е спечелило по проект нов трактор, оборудван с GPS. Идеята е обучението да отговаря на изискванията на агробизнеса.

220 са възпитаниците на Аграрната гимназия в момента. Те се обучават в специалностите механизация на селскостопански машини, фермер-земеделец, агроекология и икономика на земеделското стопанство.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.