1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Изложба с политически карикатури открива оператор от „Агромедия Груп“ ЕООД

Изложба с политически карикатури открива оператор от „Агромедия Груп“ ЕООД

Снимка:

Експозицията е подредена в галерия „Дарзалас“ във Варна, предстои изложба и в Добрич

Изложба „Политическа карикатура“ /Десет години по-късно/ открива операторът от „Агромедия Груп“ ЕООД Станислав Колев на 30 март от 18, 30 ч. Почитателите на политическата сатира ще видят творбите, експонирани в галерия Дарзалас“ в гр. Варна. Първата изложба на твореца с карикатури от политическия живот на България е открита точно преди десет години в Художествената галерия в Добрич.

„За съжаление през този период от 10 години нашите политици дадоха достатъчно материал за размисъл и тревога, стана ясно, че в политическата история на България се повтарят едни и същи грешки“, разказва Станислав Колев. По думите му и сега карикатури, рисувани преди 10-15 години са актуални, а само героите са различни. Част от творбите му са събрани в книга, издадена от „Агромедия Груп“ ЕООД.

Книгата ще бъде на разположение на всички почитатели на изкуството по време на откриването на изложбата. По-голяма част от карикатурите в експозицията във Варна са публикувани и в сп. “7 дни“.

Авторът на политическите карикатури Станислав Колев е роден в Добрич. Публикува творбите си отначало във в. „Силистренска трибуна“, впоследствие и във вестниците „Добруджа днес“, „Добруджанска трибуна“, „Брод“, „България“, „Общество“, „Смях“, „Сатира“, „Континент“, „Североизток“.

Участва и в редица изложби у нас и в чужбина. Още след завършване на висшето си образование работи като фотограф в добруджански регионални печатни издания и като оператор в местни кабелни телевизии. В момента Стас е част от екипа на „Агромедия Груп“ ЕООД и камерата му отразява събитията, проблемите и добрите практики в Североизточна България. Веднага след Великденските празници изложбата „Политическа карикатура“ /Десет години по-късно/ ще бъде подредена и в Художествената галерия в Добрич. 

Вижте видео за изложбата на Станислав Колев...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.