1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Изпълнителният директор на ИАГ инж. Стоян Тошев връчи дипломи и награди на отличниците от специалност „Горско стопанство” в ЛТУ

Изпълнителният директор на ИАГ инж. Стоян Тошев връчи дипломи и награди на отличниците от специалност „Горско стопанство” в ЛТУ

Събитието беше повод за радост, както за завършилите бакалавърска степен, така и за магистрите

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев връчи дипломи и награди на абсолвентите, завършили с отличие от специалност „Горско стопанство” в Лесотехнически университет. Той пожела на всички млади специалисти да намерят своя мотив и вдъхновение, за да обвържат своя житейски и професионален път с горите и горското стопанство. „Професията, която сте избрали не е лесна, но приемете всички трудности като предизвикателства, които да преодолявате. Уверен съм, че ако бъдете всеотдайни и работите това, което сте избрали с любов, ще постигнете резултати и  удовлетворение от труда си“, каза инж. Стоян Тошев.

лту

Общо 217 абсолвенти от випуск 2022 г. получиха своите дипломи за висше образование на тържествена церемония в чест на предстоящия Ден на народните будители в Аулата на Университета.  Събитието беше повод за радост, както за завършилите бакалавърска степен, така и за магистрите.  Ректорът чл.-кор. проф. дн  Иван Илиев поздрави абсолвентите като сподели вълнението им в празничния ден и гордостта си с големия брой отличници и им пожела бъдещи успехи. Тази година се дипломират 45 магистри и бакалаври с отличен успех, като 5 от тях са във Факултет „Горско стопанство“.

„Министерство на земеделието ще продължи провеждането на политика, която да подпомага и подкрепя развитието на младите хора и тяхната пълноценна реализация“ каза в обръщението си към присъстващите зам.-министър инж. Валентин Чамбов. Заместник-министърът коментира, че е щастлив от възможността да е сред академичната общност и студентите на тържественото отбелязване на Деня на народните будители, хората които са допринесли за пробуждането и самосъзнаването на българите като единен народ и нация, чиито последователи днес за именно преподавателите. „Убеден съм във Вашия стремеж да поддържате и развивате академична среда, в която се постига не само подготовка на квалифицирани кадри, но и се възпитават отговорни личности, проявяващи предприемчивост и творчески способности“, посочи земеделският заместник-министър.

След официалната част събитието продължи по факултети.

Мероприятието уважиха Ирена Анастасова – народен представител от 48-то Народно Събрание, проф. д-р Мариела Модева – зам.-министър на туризма, инж. Димитър Баталов – главен секретар на ИАГ, инж. Надежда Ганчева – зам.-директор на  НПГГС „Христо Ботев" - гр. Велинград, Живко д-р Траян Бонев – представител на БИОВЕТ - Пещера, д-р Димитър Яновски – председател на областната колегия на Български ветеринарно-медицински съюз и гости на празника.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.