1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Министър Гечев към абсолвентите от Аграрния университет: Вие сте хората, които трябва да променят политиката и практиката в земеделието

Министър Гечев към абсолвентите от Аграрния университет: Вие сте хората, които трябва да променят политиката и практиката в земеделието

Вие сте хората, които трябва да променяте политиката и практиката в земеделието. Знам, че сте подготвени, защото съм минал по този път. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев към абсолвентите от Аграрния университет – Пловдив.

Той пожела на завършващите да продължават да надграждат знанията, които са получили, защото те са тяхната стабилна основа.

„Някои ще изберат развитие в академичните среди, други по полетата на България, трети като политици, четвърти като министри, но бъдете себе си и гледайте смело напред”, каза Явор Гечев на абсолвентите.

Аграрният министър разказа пред дипломантите за своя път в университета и впечатленията, които още пази от преподавателите си. „Помня упражненията по генетика и въпросите на държавния изпит. Гордея се, че съм завършил точно този университет“, посочи Явор Гечев. По думите му вече не е достатъчно да си просто добър агроном, а трябва да си добър еколог, юрист, счетоводител, да познаваш европейските политики, да знаеш какво е зеленият преход. „Сега времената са различни, а новите времена искат нови хора“, допълни още той.

В заключение министър Гечев се обърна към абсолвентите с пожелание винаги да се връщат в университета, защото в него винаги ще бъдат у дома си. „Преподавателите ще са Вашата опора. Нека пламъкът, който имате в очите да продължава да свети и да Ви води във всичко, което правите. Знайте, че имате солидна основа“, заяви аграрният министър.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.