1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Набират се кандидатури за финансирането и използването на съществуващи цифрови консултантски инструменти и услуги (DATS) в рамките на проект FAIRshare по Хоризонт 2020

Набират се кандидатури за финансирането и използването на съществуващи цифрови консултантски инструменти и услуги (DATS) в рамките на проект FAIRshare по Хоризонт 2020

Предложенията се приемат чрез обявената публична процедура

Проектът предлага възможност за подробно разглеждане на примери/потребителски случаи (UC), за да подкрепи и подпомогне прилагането на цифрови консултантски инструменти и услуги (DATS) в ЕС. В рамките на проекта FAIRshare е отворена публична процедура  за набиране на кандидати, които да представят съществуващи цифрови консултантски инструменти и услуги (DATS). Чрез тези примери се цели да се отговори на предизвикателства, пред които са изправени консултантите/ съветниците в земеделието по отношение прилагане на DATS (за информация, моля, вижте списък на съществуващите DATS събрани по проект FAIRshare DATs , но кандидатстващите DATS не трябва да идват от този списък).

Кандидатите могат да бъдат съветнически (консултански) организации, група консултанти в рамките на съветническа служба или група независими консултанти. Първоначално FAIRshare ще финансира 10 примера до 90 000 евро от цяла Европа, за да представи различни сектори, производствени системи, региони и контекст на консултациите в земеделските стопанства.

Понастоящем предложенията се приемат чрез обявената публична процедура, която е разделена на четири „обособени позиции“ въз основа на географското местоположение.

Крайният срок за кандидатстване е 14:00 (CET) във вторник, 13 април. За да научите повече, вижте тук.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.