1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Най-добрите ученици в системата на МЗХ - наградени

Най-добрите ученици в системата на МЗХ - наградени

Завършиха два Национални конкурса

Николай Петров от Професионалната гимназия по дървообработване и горско стопанство в Тетевен и Чудомира Чернева от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване – Варна станаха победители в двата национални конкурса по горско стопанство и по проектиране на мебели, които се проведоха в рамките на ежегодната Национална изложба-базар по повод Седмицата на гората с участието на ученици от професионалните гимназии от системата на МЗХ. 32 ученика взеха участие във финалния етап на двата конкурса.

В конкурса по горско стопанство на второ място бе класиран Светослав Кисьов от Професионална гимназия по селско и горско стопанство в град Чепеларе. Трето място остана за Красимир Христов от Професионална гимназия по селско стопанство в град Велики Преслав.

Второ място в конкурса за проектиране на мебели спечели Светлана Боримечева от Професионална гимназия по дървообработване и строителство - град Хасково. Вилияна Николова от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване във Варна се класира трета.

Освен конкурсите в София, през седмицата бе проведен конкурс и в Стара Загора. Той бе в областта на фермерството, в направленията растениевъдство и животновъдство.

В конкурса по растениевъдство първото място взе Росен Христов от Професионална гимназия по селско стопанство, град Нова Загора. Второто място спечели Йордан Йорданов, ученик от Професионална гимназия по селско стопанство, град Първомай. Третото място бе заето от Иван Иванов от Професионална гимназия по селско стопанство, град Попово.

Първи в конкурса по животновъдство стана Георги Стоянов от Професионална гимназия по селско стопанство, град Първомай. Почетното второ място отиде при Иван Иванов от Професионална гимназия по селско стопанство, град Провадия. Ася Димитрова от Професионална гимназия по селско стопанство, град Кюстендил зае третото място.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.