1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Няма да се закрива единствената в страната паралелка за планински водачи

Няма да се закрива единствената в страната паралелка за планински водачи

Снимка:

В момента община Троян дофинансира СОУ "Васил Левски" в Черни Осъм

Няма да се закрива единствената в страната паралелка за планински водачи в училището в Черни Осъм, съобщи БТА. Това стана ясно след заседание на областната комисия по заетостта в Ловеч.

По думите на заместник-кмета на община Троян Поля Димова, в момента общината дофинансира СОУ "Васил Левски" в Черни Осъм, а това дава възможност на училището да задели средства от делегирания си бюджет за дофинансиране на тази паралелка, която всички искат да се съхрани и развива. От общинския бюджет е предвидена целева субсидия до края на тази учебна година за покриването на транспортни разходи.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч Райко Райков посочи, че приемът в паралелката е "на ръба", но училището иска да я развива, като планира и търси начини за мащабна рекламна кампания за следващата учебна година.

Според областния управител Ваня Събчева за закриване не може да става дума, тъй като материалната база на училището е обновена, условията за обучение са на високо ниво, има мотивация у учителите. Паралелката за планински водачи е включена в гласувания и приет на заседанието държавен план-прием за учебната 2013-2014 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.