1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Проектът „Обучение, развитие, професионализъм“ e към своя финал

Проектът „Обучение, развитие, професионализъм“ e към своя финал

Снимка:

107 служители, работещи в областта на производството на захарни и хлебни изделия, ще подобрят професионалните си качества

Повишаване производителността и квалификацията и усъвършенстване на  практическите умения на 107 души, работещи във фирми с дейност в областта на производството на захарни и хлебни изделия, е основната цел на проекта „Обучение, развитие, професионализъм“.

Той стартира практическата си насоченост с организирането и провеждането на професионални обучения, които да подобрят адаптивността и професионалните умения на служителите. Проектът цели да допринесе за бъдещото професионално развитие на служителите в две компании, да  подобри компютърната им грамотност, както и да повиши техните компетентности по английски език. Успешно завършилите бенефициенти ще имат осигурена минимум 1 година устойчива заетост, уточни Соня Бургунжиева, ръководител на проекта. Тя представи неговите цели на пресконференция в Дома на техниката в столицата.

Проектът се финансира от Европейския социален фонд, със съдействието на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Съюза по хранителна промишленост. Партньори на проекта са фирми, които се занимават с производство на захарни и хлебни изделия. Обхватът на действие на проекта ще бъде реализиран в градовете София и Димитровград. Участие в пресконференцията взеха научно-технически съюзи, неправителствени организации, журналисти и представители на фирми в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.