1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Проф. Иван Станков представи новата си книга в Тракийски университет – Стара Загора

Проф. Иван Станков представи новата си книга в Тракийски университет – Стара Загора

Проф. Иван Станков представи новата си книга „История, политика и селско стопанство в България“ в Тракийски университет – Стара Загора при препълнена зала.

На събитието присъстваха ректорът доц. Добри Ярков и членове на ректорското ръководство, декани и заместник-декани, преподаватели от всички факултети, представители на земеделските институти, журналисти, приятели и семейство.

Проф. Станков е започнал да пише книгата си преди година и половина, за да я посвети днес на 100-годишнината от началото на висшето аграрно  образование в България. В нея се проследява развитието на селското стопанство от създаването на Българската държава до наши дни, при всяко управление, при различните владетели и управници на страната ни. Книгата е подкрепена със сериозна статистика, засягаща потреблението, производството, вноса и износа на земеделски култури, животни и животински продукти.

Проф. Иван Станков е част от академичната общност на Тракийски университет – Стара Загора още от времето на ВИЗВМ, като започва от млад асистент, бил е заместник-декан и декан на Аграрния факултет, както и ректор на университета от 2007-ма до 2015-та година.

История, политика и селско стопанство в България

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.