1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Риболовци връчиха петиция против бракониерството на ръководството на ИАРА

Риболовци връчиха петиция против бракониерството на ръководството на ИАРА

От 2012 г. агенцията ще въведе телефонен номер за подаване на сигнали срещу бракониерски набези

Около стотина риболовци връчиха днес официално петиция против бракониерството на ръководството на ИАРА. Петицията се подкрепя от 11 250 риболовци с техните подписи. Пред сградата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, изпълнителният директор на агенцията г-н Пламен Захариев се срещна с представители на риболовците и прие официално тяхната петиция.

”Ние подкрепяме изцяло вашата петиция, защото основната цел на Агенцията по рибарство и аквакултури, като контролен орган е справянето с бракониерството”, заяви Пламен Захариев. ”Съгласни сме с искането на любителите риболовци, бракониерството да се криминализира и незаконния улов да се наказва със затвор, както отскоро се инкриминира посегателството и тормозът над животни”, допълни още Захариев. Той заяви, че от догодина ИАРА ще въведе телефонен номер за подаване на сигнали срещу бракониерски набези.

Бракониерите в страната се увеличават и стават все по-нагли, тъй като разполагат със значително по-добри средства за масов бракониерски риболов, споделиха риболовците. Те искат сериозни действия от държавните институции за справяне с незаконния улов.  Риболовците са събрали имена и данни за около 400 бракониери в страната, като тази информация ще бъде дадена на компетентните органи за предприемане на необходимите действия и санкции срещу тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.