1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Съветът на директорите на Селскостопанска академия проведе среща с МЗХ по отношение на оперативния план

Съветът на директорите на Селскостопанска академия проведе среща с МЗХ по отношение на оперативния план

Очаква се провеждане на Кръгла маса в края на февруари 2010 година

Срещата бе осъществена по повод Декларацията на Съвета на директорите на Селскостопанска академия във връзка с оперативния план на Министерство на земеделието и храните за оптимизиране дейността на Селскостопанска академия.  След проведената дискусия се взеха следните решения:

Привеждане в действие оперативния план на МЗХ за оптимизиране дейността на Селскостопанска академия.

Провеждане на Кръгла маса, като част от оперативния план, след изложението АГРА, в края на февруари 2010 година. Тя ще бъде с участието на представители на Българска академия на науките, Министерство на образованието, младежта и науката и Висши учебни заведения съвместно с Министерство на земеделието и храните и други заинтересовани страни.

Финансовите  и други оперативни въпроси свързани с дейността на ССА ще бъдат разглеждани оперативно и съвместно с Председателя на Селскостопанска академия, ст.н.с.І ст. д-р Светла Бъчварова и Управителния съвет на ССА.

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. Д-р Георги Костов, както и други представители на МЗХ, ще се запознаят лично с дейността на отделните поделения на ССА, преди провеждането на Кръглата маса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.