1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Софийският университет „Св. Климент Охридски” и BASF България ще подпишат договор за спонсорство

Софийският университет „Св. Климент Охридски” и BASF България ще подпишат договор за спонсорство

Събитието ще се състои на 28 март

Софийският университет „Св. Климент Охридски” и BASF България ще подпишат официално договор за спонсорство. Събитието ще се състои на 28 март от 10.30 часа в Заседателна зала 1 на СУ. Представителството на най-голямата химическа компания в света заедно със Факултет по химия и фармация на Софийския университет ще организират атрактивни химически демонстрации като част от кампанията Chemgeneration за подкрепа на химическото образование в България. Софийският университет и BASF България обединяват усилия, за да демонстрират възможностите за сътрудничество между научните и образователни институти и частния бизнес.

Договорът е част от усилията на на Софийския университет и BASF България да превърнат химията и образованието, свързано с тази наука, в по-привлекателно за младите хора в България. За тази цел BASF спонсорира екип от студенти, които по време на изнесени лабораторни упражнения да извършват атрактивни химически демонстрации в българските училища.

Факултетът по химия и фармация е партньор на BASF България от 2011 г. в кампанията за стимулиране образованието по химия. В тази кампания партньори са още седем института на БАН, свързани с химията, както и Съюзът на химиците в България, Съюзът на учените в България и Химикотехнологичен и металургичен университет.

Инициативата е подкрепена от Министерство на образованието, младежта и науката. На официалното подписване ще присъстват чл. кор. проф. дин Иван Илчев, ректор на СУ „Св. Климент Охридски”, чл. кор. проф. дхн Тони Спасов, декан на Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски” и Валентина Диканска, управител на BASF България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.