1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Стажантска програма на Интерагри – в подкрепа на бизнеса и развитието на образованието в България

Стажантска програма на Интерагри – в подкрепа на бизнеса и развитието на образованието в България

Kомпанията инвестира в развитие на човешкия потенциал в множество направления

От началото на своето съществуване, Интерагри България работи последователно за развитието на българското земеделие, като следва корпоративно отговорна социална политика. В стремежа си да се отнася отговорно към обществото, компанията инвестира в развитие на човешкия потенциал в множество направления, водена от вярата, че хората са движещата сила на бизнеса.

Интерагри търси и изгражда партньорски отношения с редица висши учебни заведения, професионални гимназии и техникуми, като така се стреми да познава по-добре и да отговори на нуждите на българското образование. Компанията работи дългогодишно и постоянно в множество посоки за постигането на тази си стратегическа цел.

Посредством стажантската си програма компанията ежегодно предоставя възможност на талантливи и амбициозни млади хора да надградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. От началото на стажантската програма през 2015 г. до сега, в компанията са работили 12 стажанти, от които 3-ма са назначени на постоянен трудов договор след приключване на стажа. Програмата е целогодишна, платена и продължителността, както и работното време са съобразени с индивидуалните възможности на всеки стажант.

Най-доброто доказателство за ползите и успеха на стажантската програма  са хората в компанията. В следващото блиц интервю разговаряме с двама от най-успешните сервизни специалисти, започнали като стажанти в Интерагри, това са Йордан Йорданов и Мартин Маринов, Сервизни техници в Интерагри – гр. Русе.

Представете ни се накратко.   

Йордан: Казвам се Йордан Йорданов. Работя в Интерагри от 3 години. Започнах като стажант, а понастоящем заемам длъжността Сервизен специалист в търговско-сервизния комплекс на Интерагри в гр. Русе. Завършил съм в Русенски университет " Ангел Кънчев" и имам магистърска степен по специалността „Земеделска техника и технологии“.

Мартин: Казвам се Мартин Росенов Маринов. В Интерагри работя от 3 години като Сервизен специалист в офиса в гр. Русе. Завършил съм в Русенски университет "Ангел Кънчев" магистърска степен „Земеделска техника и технологии“.

Защо избрахте да сте стажант в Интерагри България?

Йордан: Избрах да бъда стажант в Интерагри България най-вече, защото компанията е една от водещите на пазара и предлага широка гама от земеделска техника на световни марки и определено знаех, че има какво да науча от практиката си на едно такова място. По онова време Интерагри България беше една от малкото компании, които предлагаха стаж по специалността ми, а да имаш възможността да натрупаш практически опит, свързан с това, което учиш е много ценно за всеки, който иска да се развива професионално.

Мартин: Избрах да бъда стажант в Интерагри България, защото в този момент Интерагри беше една от малкото фирми, които предлагат стажантски програми по специалността ми, с потенциал за развитие.

Какви бяха основните предизвикателства, с които се сблъскахте по време на стажа си в Интерагри?

Йордан: По време на стажа ми в Интерагри се сблъсках с много отговорности и нови предизвикателства. На първо място се уча да работя в екип, имам директна комуникация с клиентите и всеки ден уча нови и нови неща, които ме изграждат като специалист и експерт в областта ми.

Мартин: Срещнах много отговорности и предизвикателства. Например за първи път се сблъсках с трудностите на екипната работа, започнах да трупам практически опит, което е ценно за професионалното развитие на всеки млад специалист.

В компанията сте вече 3 години, разкажете ни как протича един ваш работен ден в Интерагри?

Йордан: Всеки работен ден в Интерагри за мен е различен и ме сблъсква с нови предизвикателства. Освен оперативни срещи и документална работа в офиса, работният ми ден е посветен и на срещи с клиенти. В работата си с тях имам възможността да усъвършенствам непрекъснато своите комуникативни умения, както и да подобрявам знанията си като специалист, т.като основно работата ми се състои в това да диагностицирам правилно и да организирам отстраняването на повредата на машината по най-бързия и ефективен начин.

Мартин: Работният ми ден протича динамично и интересно. Освен документална работа и ежедневни оперативки с екипа в офиса, основната част от дейността ми като сервизен техник е свързана с работа с клиенти и машини.

Кое е най-ценното в работата ви тук?

Йордан: Най-ценното в работата ми в Интерагри е това, че непрекъснато научавам нови неща и имам възможността да обогатявам техническите си знания, както и да усъвършенствам уменията си за работа с клиенти.

Мартин: Харесва ми да съм полезен и добре свършената работа, доволният клиент и успешно завършен ремонт ми носят голямо удовлетворение.

Бихте ли препоръчали компанията и кои са нейните основни предимства според вас?

Йордан: Бих препоръчал компанията като една от водещите на пазара, предлагаща цялостни решения за земеделието и строителството. Едно от най-големите предимства е възможността за развитие и усъвършенстване на млади хора, които имат желание за учене и професионална реализация.

Мартин: Препоръчвам Интерагри на кандидат-стажантите, защото компанията е сравнително голяма и една от водещите на пазара на земеделска и строителна техника. Работата в Интерагри предоставя много възможности за развитие и осигурява на всеки млад специалист качествен опит и предпоставки за равен старт на пазара на труда.

Повече информация за отворените работни и стажантски позиции в Интерагри България можете да видите на кариерната страница на корпоративния сайт: http://agriculture.interagri.bg/bg/careers

Интерагри България е единствен официален вносител на земеделска и строителна техника с марката New Holland за България. В стремежа си да предостави качествени комплексни бизнес решения на своите клиенти, компанията представлява още добре познатите премиум марки за прикачен инвентар - Gregoire Besson, Kinze, Caffini, Agrojet, Cochet, Provitis.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.