1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ гостуваха в БАБХ

Студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ гостуваха в БАБХ

Младите хора се обучават в специалностите „Качество и безопасност на храните” и „Микробиология и микробиологичен контрол“

Петима студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ гостуваха в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Младите хора се обучават в специалностите „Качество и безопасност на храните” и „Микробиология и микробиологичен контрол“. Те се запознаха с дейността на дирекция „Контрол на храните“ в агенцията и с насоките, в които работи Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНИВМИ) в София.

Студентите и техният преподавател доц. д-р Илиана Иванова получиха повече информация за работата на инспекторите, които контролират безопасността на храните и методологията и нормативните познанията, които следва да усвоят за бъдещата си дейност. Младежите задаваха своите въпроси на д-р Кремена Стоева, началник отдел „Официален лабораторен контрол и мониторинг“ и експертът д-р Елица Драганова.

Проф. Христо Даскалов, ръководител на Националния център по безопасност на хранителните продукти от животински произход, показа част от лабораторията на студентите. От лаборантите те научиха повече за методите на изследване, които се прилагат в центъра и разбраха колко е важна акредитацията за лабораторията и резултатите, които тя представя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.