1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Студентка на Тракийски университет – отличена със стипендия

Студентка на Тракийски университет – отличена със стипендия

Благовеста Славчева е носителят на тазгодишната стипендия за подпомагане на перспективни старозагорски студенти

Четвъртокурсничката по специалност „Ветеринарна медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора, Благовеста Славчева, е носителят на тазгодишната стипендия за подпомагане на перспективни старозагорски студенти, учредена от фирма „Сами М“. Талантливата казанлъчанка получава от компанията еднократна парична стипендия в размер на 3000 лв. На официална церемония в Стара Загора, търговският директор на „Сами М“ – Мирослав Райчев, отличи Благовеста  и със специален плакет и грамота. На събитието присъстваха проф. Румен Бинев, зам.-ректор по административна, стопанска и информационна дейност, декана на Ветеринарномедицински факултет, проф. Тодор Стоянчев, г-жа Мина Николова, корпоративен консултант на „Сами М“, Ралица Кирова, мениджър стратегически и ключови клиенти и Александър Петров, регионален представител.

За втора поредна година компанията осигурява парични премии за изявени студенти по ветеринарна медицина в Тракийски университет. Съгласно регламента на конкурса, кандидатите подготвят реферати по предварително зададени теми, свързани с производството на месо и месопреработвателната промишленост, а компетентно жури преглежда кандидатурите и присъжда 3 еднократни стипендии по 1000 лв. на най-добрите разработки. Тази година обаче Благовеста буквално „отвява“ конкуренцията, сподели г-жа Мина Николова, корпоративен консултант на „Сами М“. Представеният от перспективната студентка реферат на тема ,,Производство на качествено свинско месо. Породи животни, начини на хранене, отглеждане, изследвания и анализи’ е толкова добър, че журито единодушно решава победителят да е само един и да получи целия награден фонд.

 

„Ще се радваме да продължите да се занимавате и с академичен труд, но никога не губете връзка с практиката“ – пожела г-жа Николова на победителката и допълни, че с радост ще я посрещнат и на преддипломен стаж в производствените бази на компанията.

 „Приканвам всички колеги да участват в подобен род конкурси – дори да не успеят, в самия процес на подготовка ще научат още много неща и ще придобият безценен опит“ – сподели Благовеста. По отношение на бъдещето, призьорката изрази надежда, че ще успее да съчетае научна и практическа кариера, при това в своята алма-матер – Тракийски университет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.