1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как мярка 312 от ПРСР подпомага предприемачеството в селските райони

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как мярка 312 от ПРСР подпомага предприемачеството в селските райони

И още: България има готова позиция по отношение на новата ОСП, но все още се приемат предложения

Тази седмица Агрофорум стартира с репортаж за предизвикателствата пред младите хора в България, избрали да получат висше образование в Тракийския университет в Стара Загора. Началото на учебната година в него стартира със 100% изпълнение на държавната поръчка за прием на първокурсници. Тракийският университет е на 6-то място по рейтинг от общо 52 университета в България и това е основната причина за огромния интерес към него.

Тази седмица ще ви заведем на опитните полета на Аграрния университет, където присъствахме на жътвата на високодобивни хибриди, отглеждани при капково напояване.

Дискусиите за промените на бъдещата ОСП са почти на финала си. България има готова позиция, но все още се приемат предложения. Поредната кръгла маса по темата се проведе в София с участието на евродепутата Мария Габриел.

И тази седмица няма да пропуснем възможността да ви представим позитивните резултати от европейското финансиране върху българското предприемачество. Или – с други думи казано – какво му е нужно на човек, за да развие собствен бизнес? По-информираните вече знаят отговора – мярка 312 от ПРСР. А новата соларна система, която наскоро заработи в с. Ковачевци, е поредното доказателство за това.

Как Ви се струват 1380 кг царевица от дка. Това са не само цифри, а реални резултати, получени в Пловдив на опитните полета на Аграрния университет.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 22.09.-29.09.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.