1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Рентабилно ли е отглеждането на Дъбенската овца?

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Рентабилно ли е отглеждането на Дъбенската овца?

И още: Какви са постиженията в 60-годишната история на Института по овощарство в Пловдив

Първото за 2013 г. предаване АГРОФОРУМ стартира с тема за директните продажби на малки количества храни от животински произход. Доколко условията на Наредба 26 ще бъдат либерализирани и кои желания на фермерите няма да фигурират в нея – ще видите единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

Ще ви заведем в две общини – Балчик и Каварна, които с европейски средства са променили изцяло облика на населените си места и са допринесли за развитието на бизнеса и туризма в региона.

Селекцията на овощни видове се стреми да отговори на предизвикателствата на климата и в същото време да помогне на фермерите да получават качествена и конкурентна продукция. Огромна роля в този процес има Институтът по овощарство в Пловдив със своята 60-годишна богата история.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем за една от старите български породи - Дъбенската овца, която е съчетание от издръжливост и устойчивост на заболявания. Гостуваме във ВПК „Агротехникасервиз 94“, която има стадо с тази автохтонна българска порода. Лесно ли се отглежда и какви са проблемите – ще разберете от нашето интервю с председателя на кооперацията Димитър Карабобев.

Още преди да е дошла пролетната кампания, вие трябва да сте готови с решение на каква генетика ще разчитате. Ще ви заведем на няколко локации в страната, които заснехме през лятото на 2012 г., за да видим как се представиха френски хибриди царевица и слънчоглед. Искаме да разберем дали те са били успешен избор за земеделците в условията на изминалата неблагоприятна година.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 05.01.-12.01.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.