1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Тракийски университет-Стара Загора отваря врати и приема своите студенти

Тракийски университет-Стара Загора отваря врати и приема своите студенти

Тържеството за откриване на учебната година ще се проведе на 17.09.2012 г.

За пореден път Тракийски университет-Стара Загора отваря врати и приема своите студенти през учебната 2012/2013 година. Тракийски университет е сред първите седем висши училища в България според рейтинговата система и полага изключително големи грижи за обучението и бита на почти 7000-те студенти.

Едва сега, с подкрепата на настоящото правителство, държавни и местни институции, стана възможно завършването на най-модерното в България студентско общежитие  с 350 места, с които потребностите на студентите в Тракийски университет от база за настаняване са напълно удовлетворени.

Тържеството за откриване на учебната година ще се проведе на 17.09.2012 г., от 10,30 часа, на Форума на Тракийски университет. Церемонията по откриване на общежитието ще се състои на 17.09.2012 г., от 12,00 часа, Студентски град, Стара Загора.

На церемонията са поканени министър-председателят на Р България, министри, депутати, Кметът на община Стара Загора, Областният управител на област Стара Загора, представители на бизнеса и др.

Гости ще бъдат и представители на академичното ръководство на Университета „Намик Кемал” - гр. Тeкирда, Турция и техния студентски фолклорен танцов състав, който ще изнесе кратка програма. Тракийски университет поддържа тесни контакти в образователната и научно-изследователска сфера с Университета „Намик Кемал” - гр. Текирда.

По-късно, от  18.30 часа, студентският танцов състав от гр. Текирда съвместно с танцовия фолклорен състав „Траки” на Тракийски университет ще представят фолклорни танци пред община Стара Загора и ще радват старозагорци със своите изпълнения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.