1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Връчиха наградите “Зооинженер на България – 2013″

Връчиха наградите “Зооинженер на България – 2013″

Снимка:

Събитието се състоя в хотел "Самоков", курортен комплекс Боровец

За 7-ми пореден път се проведе церемонията по връчването на наградите “Зооинженер на България – 2013″. Събитието беше открито от проф. Васил Николов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция (ИАСРЖ) в животновъдството към МЗХ. Зам.-министър Бюрхан Абазов прочете поздравителен адрес към присъстващите от името на агроминистър Димитър Греков.

В категорията “Зооинженер-селекционер” наградата беше връчена на доц. д-р Пламен Петров, който активно работи по цялостната организация на майкопроизводството чрез изграждането на мрежа от активни  бази на пчелни майки и рояци за нуждите на пчеларите в страната.

В категорията “Зооинженер-предприемач” беше отличен Михайл Михайлов, собственик на кравеферма в с. Драчево, община Средец. Фермерът притежава 100 дойни крави с висока средна млечност в района.

В категорията “За цялостен принос в областта на развъдната дейност” беше отличен номинираният от 8 развъдни организации проф. д-р на селскостопанските науки Стефан Бойковски. Научната му дейност е насочена към проблемите на генетиката, развъждането и селекцията на овцете.

В категорията “Перспективен бъдещ Зооинженер” наградата споделиха студентите Злати Иванов от Аграрния университет и Николай Кръстев от Тракийския университет в Стара Загора.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.