1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Явор Гечев: Висшето аграрно образование има традиции у нас

Явор Гечев: Висшето аграрно образование има традиции у нас

Снимка:

Зам.-министърът откри академичната година в Аграрния университет в Пловдив

Зам.-министър Явор Гечев взе участие в официалната церемония по откриването на академичната 2013-2014 година в Аграрния университет в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. Той лично поздрави студентите и преподавателите, като изтъкна качеството на аграрното образование в България.

„Висшето аграрно образование има традиции у нас, тук в този университет се подготвят отлични специалисти – бакалаври и магистри, които по-късно с успех се реализират в практиката. Аз съм един от тях”, заяви зам.-министър Гечев.

Той подчерта нуждата от кадри с висше аграрно образование. Развитието на земеделския сектор в страната ни зависи от наличието на квалифицирани специалисти, които да работят както в частния земеделски бизнес, така и като експерти в съответните държавни институции.

Явор Гечев допълни, че перспективите в аграрния сектор са тясно свързани и с успешното оползотворяване на еврофинансирането по Програмата за развитие на селските райони.

Зам.-министър Гечев, възпитаник на Аграрния университет в Пловдив, увери студентите, че са направили добър избор за своето бъдеще, тъй като земеделието е основен отрасъл на българската икономиката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.