1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Зам.-министър Димитров посети Тракийския университет в Стара Загора

Зам.-министър Димитров посети Тракийския университет в Стара Загора

Той присъства на дипломирането на студенти от випуск 2009 на Аграрния факултет на университета

В петък 04.12.2009г. заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров присъства на  връчването на дипломите на бакалаври и магистри от випуск 2009 на Аграрния факултет на Тракийски университет – Стара Загора. Дипломите бяха връчени на 140 абсолвенти от четирите специалности – „Животновъдство”,  „Агрономство”, „Аграрно инженерство” и „Екология”.

Аграрният факултет е най-големият комплексен учебно-научен център по животновъдство в страната. През годините научно-изследователската дейност засягаше предимно проблемите на животновъдството, но постепенно обхвана и останалите области на селското стопанство. Усилията на научния колектив на факултета са насочени към разработването на стратегии за решаване на научните проблеми и задачи, чиито основен приоритет са висококачествените животински продукти в необходимото количество и качество на пазара.

Преподавателският състав от АФ поддържа тесни контакти с бизнес средите, правителствените институции и неправителствените организации в страната и чужбина. На общите срещи се обсъждат проблемите на аграрното производство, екологията, аграрната икономика, регионалното развитие на селските райони, а също и проблемите на научно-информационното обслужване. Особен дял в дискусиите заемат настъпилите промени след приемането на страната ни в Европейския съюз. Всяка година по традиция АФ е домакин на научни конференции, семинари и дискусии с многостранна насоченост и международно участие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.