1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Заместник-министър Маринов: Университетът е място, където се градят моралните устои на младите хора

Заместник-министър Маринов: Университетът е място, където се градят моралните устои на младите хора

В професионалната кариера най-силното оръжие са знанията

Университетът е мястото, където се градят моралните устои на младите хора, което е трудна и отговорна задача. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов по време на официалното откриване на академичната 2023/2024 година в Лесотехническия университет. Той подчерта, че благодарение на академичния потенциал във висшето учебно заведение се обучават успешни бъдещи кадри в сферата на горското стопанство, горската промишленост, агрономството, екологията, ландшафтната архитектура и ветеринарната медицина.

Заместник-министърът поздрави преподавателите, като им пожела да бъдат все така устремени и всеотдайни в призванието си да дават знание.

В професионалната кариера най-силното оръжие са знанията. Използвайте този шанс. Трупайте знания, бъдете смели, с ентусиазъм приемайте всяка задача и се борете за отлични резултати. И успехът няма да закъснее. Това каза зам.-министърът в обръщението си към студентите. Той подчерта, че те имат възможност да се обучавате в един от водещите университети с традиции.

В тържественото откриване на академичната година участваха ректорът на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и председателят на Съюза на лесовъдите проф. Иван Палигоров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.