1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 11 октомври е обявен за ден за Перник

11 октомври е обявен за ден за Перник

БЧК организира фондонабиране с касички, разположени на ключови места в областните градове

По решение на националния Обществен съвет към Българския Червен кръст Националната благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на пострадалото от земетресението население на Пернишка област ще продължи до 18 октомври 2012 г., а 11 октомври е обявен за ден за Перник. Смятаме, че е важна не само финансовата подкрепа, която ще окажем на пострадалите, а и самият акт на съпричастност, се казва в съобщение на пресцентъра на Българския червен кръст (БЧК).

В Деня за Перник с помощта на своите доброволци Българският Червен кръст организира фондонабиране с касички, разположени на ключови места в областните градове. Ще има и плакати - „Послания на надеждата”, на които гражданите и минувачите с отпечатък от дланта си символично ще подадат ръка на пострадалите.

Касичките на БЧК в София ще бъдат разположени от 16.00 до 18.30 часа в подлеза на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, в градинката пред Националния дворец на културата (до паметника на Фритьоф Нансен), в Докторската градина и на входа на Борисовата градина (до езерото „Ариана”). Резултатите от акцията в цялата страна ще бъдат обявени на следващия ден.

На 11 октомври - Ден за Перник, призоваваме в 12.55 часа всички българи, където и да се намират, да изпратят 1 SMS на 1255.  Чрез клубовете на БМЧК много училища са заявили своето желание да се включат в инициативата. В 12.55 часа децата ще се съберат в училищния двор, за да изпратят заедно SMS на номер 1255.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.