1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 12 дни след потопа, Мизия още е в шок

12 дни след потопа, Мизия още е в шок

Много от дворовете и земеделските площи остават под вода

Кал, смрад и отчаяние – такава е картината в Мизия 12 дни след потопа. Впрегнати са силите на пожарната, армията, полицията и на Българския червен кръст. Има и десетки доброволци. Въпреки опитите, в града вече е невъзможно битието да се завърне в своята нормалност, съобщава Агро ТВ.

Много от дворовете и земеделските площи в Мизия остават под вода. Хората още са в шок и не виждат изход. Много от тях обмислят как да се изселят час по-скоро от мъртвия град. Град, в който стойността на загубите няма цена. Както е безценен животът.
Домът на Ивайло Никифорски, граден в продължение на 70 години, е под вода. Вода, в която има мъртви риби. Ивайло едва удържа сълзите си и му е трудно да говори. Същият ден в Мизия пристига еврокомисарят по бедствията и аварии Кристалина Георгиева. Ивайло Никифорски няма желание да се срещне с нея. Защото не вярва вече на никоя власт. Ще продължи да отводнява двора и къщата си. Благодарен е единствено на момчетата от Пожарната и от Гражданската защита.

С подробностите от Мизия вижте в материала на репортера Анета Божидарова и оператора Кирил Стоянов в централната емисия новини по Агро ТВ на 13 август от 20:30 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.