1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 120 дръвчета ще бъдат посадени в Пловдив

120 дръвчета ще бъдат посадени в Пловдив

Поводът е 120-годишнината от Първото българско земеделско-промишлено изложение

120 дръвчета ще бъдат посадени в Пловдив по повод 120-годишнината от Първото българско земеделско-промишлено изложение. В екоакцията ще се включат служители и партньори на Международен панаир Пловдив, съобщиха от панаира. Това е една от съвместните инициативи на общината и националния изложбен център, посветени на началото на панаирното дело у нас.

Обновяване на спирката на детската железница е сред подаръците, които ще получи градът за юбилея. Ремонтът също е част от общата програма на кметството и панаира, предвиждаща серия от прояви за празника на една от емблемите на Пловдив.

На сцена на площад „Стефан Стамболов“ самодейни състави ще покажат фолклорните и културните традиции на отделните региони на България. Минифестивалът ще започне седмица преди Международния технически панаир. Той ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 г., когато ще бъде кулминацията на честванията. 22 общини и 14 държави, участвали в Първото българско изложение, са поканени да се представят в Юбилейна палата. Потвърждение досега са дали Австрия, Англия, Полша, Румъния, Словакия и Чехия, както и няколко български града. Така вместо една страна партньор ЕСЕН 2012 ще има над десет.

Директни и представени изложители от 28 държави вече са подали заявки за тазгодишния Международен технически панаир, на който се очакват над 100 000 посетители. Официални участия ще имат Австрия, Ирак, Италия, Китайски Тайпе, Словакия и Русия, която беше страна партньор на миналогодишното издание на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.