1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 2 млрд. долара за слънчева енергия заделят САЩ

2 млрд. долара за слънчева енергия заделят САЩ

Парите за проектите ще дойдат от фондове, предназначени за подкрепата на икономиката в условията на криза

Американският президент Барак Обама обяви, че властите на САЩ заделят около 2 млрд. долара за две компании, които смятат да сложат началото на американската индустрия, използваща слънчева енергия, предаде ББС пише money.bg.
Едно от компаниите - Abenoga Solar, смята да построи в Аризано най-голямата в света станция за производство на енергия от слънце. Новата соларна електростанция ще заема площ от около 8 кв. км и ще използва най-новите технологии и обордуване в отрасъла.
Другата фирма - Abound Solar Manufacturing, смята да произвежда най-тънката слънчева батерия в света в бъдещи заводи в щатите Колорадо и Индиана.
Още в хода на предизборната си програма Обама обеща създаването на работни места в сферата на производството на екологично чиста енергия.
“Ще хвърлим всички сили за това работните места и производството на бъдещето да се създават в Америка“, заяви президентът.
Парите за проектите ще дойдат от фондове, предназначени за подкрепата на икономиката в условията на криза. Благодарение на двата проека ще бъдат разкрити над 5 хил. работни места. Обама обаче призна, че това финансиране няма да реши незабавно проблема с безработицата в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.