1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 398 000 лв. ще трябва да възстанови община Казанлък в ОП „Околна среда”

398 000 лв. ще трябва да възстанови община Казанлък в ОП „Околна среда”

Средствата са били похарчени за непредвидени разходи

Община Казанлък ще трябва да възстанови 398 000 лв. в Оперативна програма „Околна среда”. Средствата са били похарчени за непредвидени разходи, свързани с първия етап от Интегрирания воден проект на общината, които не са били признати от Програмата. От понеделник общината плаща лихви за тях, информира БНР.

Непредвидените разходи по интегрирания воден проект, които поставят под въпрос завършването му, са най-сериозното нарушение в работата на предишния кметски екип на община Казанлък, констатирани в от Сметна палата в доклад. Проверката е установила и нарушения при разпореждане с общинско имущество, с деактуване на общинска собственост и при провеждане на обществени поръчки.

Новият кмет на града Галина Стоянова е сезирала прокуратурата за 2,1 млн. лв., изразходвани без решение на Общинския съвет за обекти от 2008 година, които не фигурирали в общинския бюджет нито за 2009, нито за 2010 година. Парите били приведени на общината от фирма, изграждаща фотоволтаичен парк в землищата на 3 казанлъшки села. Общината дължи над 1,5 млн. лв. на няколко фирми, а в същото време има несъбрани наеми от общински имоти и жилища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.