1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 492 пожара са регистрирани от началото на годината във Великотърновско

492 пожара са регистрирани от началото на годината във Великотърновско

90 от тях са с материални загуби, което е със 17 повече в сравнение със същия период на миналата година

492 пожара са регистрирани от началото на годината до 26 март на територията на регион Велико Търново, съобщават от Областната дирекция на МВР. 90 от тях са с материални загуби, което е със 17 повече в сравнение със същия период на миналата година. 402 са пожарите без материални загуби - в сухи треви, сметища и контейнери.

През отчетения период на територията на областта при пожари са загинали 7 души, което е с пет повече в сравнение със същия период на 2011 г. Пострадал е един гражданин или с трима по-малко от предходния период, предаде Дарик радио.

От 1 до 26 март на територията на областта са регистрирани 31 пожара с материални загуби и 285 в сухи треви и сметища.  През периода са загинали двама граждани и са пострадали още толкова. Отчетени са 13 лъжливи повиквания.

Най-честата причина за възникване на пожари е небрежност при боравене с открит огън, отбелязват специалистите. През отчетения период по тази причина са възникнали общо 25 пожара. 16 от огнените бедствия са предизвикани от къси съединения, а 11 от неправилно ползване на отоплителни уреди. През периода огънят е унищожил най-много покривна конструкция - 1407 кв. м, 1045 кв. м опушени стени, 592 бали фураж, 365 кв. м сграден фонд и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.