1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 50 ученици се включиха в конференцията „Живот за Бургаските езера“

50 ученици се включиха в конференцията „Живот за Бургаските езера“

Снимка:

Българското дружество за защита на птиците организира проявата

В неделния ден 50 ученици от Бургас се включиха с презентации, доклади и постери в ученическата конференция „Живот за Бургаските езера“, организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието, Община Бургас, Българска Фондация Биоразнообразие и Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас.

Конференцията бе открита от зам.-кмета на община Бургас г-жа Йорданка Ананиева, която представи поздравителен адрес от кмета на общината и от г-н Бари Купър от Кралското дружество за защита на птиците във Великобритания, който направи кратка презентация за възможностите, които младите хора имат да променят отношението на властимащите към проблемите на езерата и птиците.

Най-голям интерес имаше към Атанасовско езеро и повече от половината презентации бяха посветени на темите, свързани с птиците, солта, лугата, растителността и др. характеристики на езерото.

Наградите на 15-те доклада бяха определени от жури с представители на Общината, РИОСВ, БФБ, БДЗП, РИО на МОН и Регионалния исторически музей.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.