1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 68-ми национален туристически поход до връх Околчица

68-ми национален туристически поход до връх Околчица

Стотици ентусиасти на различна възраст от цялата страна ще вървят по 120-километровия маршрут на Ботевата чета

От Козлодуйския бряг днес потеглят участниците в 68-ия национален туристически поход до връх Околчица. Следващите пет дни стотици ентусиасти на различна възраст от цялата страна ще вървят по 120-километровия маршрут на Ботевата чета.

Националният поход по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица е най-старата масова туристическа проява у нас. За трудността на прехода от Дунавския бряг до врачанския Балкан разказва Георги Павлов, учител и туристически деец:

"Трета категория по трудност от общо пет такива. Цялата му дължина е 120 км, но този туристически поход има и изключително важно  значение за патриотичното възпитание на младите хора. Следващите пет дни по стъпките на Ботевата чета ще вървят 876 души на различна възраст и с различна мотивация", разказа за трудността на прехода от Дунавския бряг до врачанския Балкан Георги Павлов, учител и туристически деец.

"На похода отиват хора от цяла България, хора, които искат да са последователи на Христо Ботев и неговата чета. Лично го правя това за втора поредна година. Много голямо преживяване, защото те кара да станеш по-добър. Ботев е един велик човек", подчерта Павлов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.