1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 80 дка иглолистна гора изгоряха при пожар в землището на Севлиево

80 дка иглолистна гора изгоряха при пожар в землището на Севлиево

От началото на седмицата палежите на стърнища взеха 3 жертви на възраст между 76 и 85 години

80 дка иглолистна гора изгоряха при пожар в землището на Севлиево, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Габрово, цитирани от агенция "Фокус".

В 10.55 часа вчера в Районно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Севлиево е получен сигнал за пожар в местността "Крушовски баир", намираща се в землището на Севлиево. Изгорели са вилна постройка 20 кв. м и 80 дка иглолистна гора.

Причините за пожара са неправилно боравене с открит огън. По първоначални данни причинител на пожара е 66-годишната В. П. от Севлиево, която е запалила сухи треви край вилата си. Жената е получила изгаряне по лявата ръка и след оказана й медицинска помощ в болницата в Севлиево е била изписана. Липсват данни за умисъл в деянието. В гасенето са участвали два противопожарни автомобила, шестима пожарникари и трима спасители.

В 09.30 часа същия ден е получен сигнал за възникнал пожар във вилна постройка в местността "Севлиевски лозя". Унищожена е къща – 40 кв. м. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за пожара са в процес на установяване.

При подобен случай изгоряха близо 200 дка иглолистен масив до село Троица. Огънят е тръгнал от последните къщи, след като възрастни хора запалили боклуци от почистените дворове.

От началото на седмицата палежите на стърнища взеха 3 жертви на възраст между 76 и 85 години.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.