1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Акцент в контролната дейност на РИОСВ - Велико Търново през ноември са били проверките по дейности с отпадъци и химикали

Акцент в контролната дейност на РИОСВ - Велико Търново през ноември са били проверките по дейности с отпадъци и химикали

Издадени са 25 предписания

Издадени са 25 предписания, съставени са 3 акта за установени нарушения Акцент в контролната дейност на РИОСВ - Велико Търново през изминалия месец са били проверките по дейности с отпадъци и химикали, съобщават от институцията.

Проверките на търговските обекти във връзка със заплащането на дължимата продуктова такса при използването на полимерни торбички не са констатирали нарушения. Издадените предписания се изпълняват в срок. Извършени са общо 24 проверки на фирми, извършващи дейности с отпадъци.

Проверени са 13 обекта по изпълнение на законодателството за химикалите - безопасното съхранение на химикали и състоянието на складовете за тяхното съхранение, както и информационните листи за безопасност. Издадени са предписания на шест фирми, информира Дарик радио.

През месеца са проверени общо 131 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. Издадени са 25 предписания, съставени са 3 акта за установени нарушения. Съставени са 4 наказателни постановления на обща стойност 5100 лв.

Издадена е една заповед на директора на РИОСВ за спиране на дейност съхранение и разкомплектоване на ИУМПС от дряновска фирма до провеждане в съответствие на дейността си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.