1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Американска компания прави слънчева централа в България

Американска компания прави слънчева централа в България

Закупената земя е разположена в община Карлово

Базираната в Ню Джърси компания Euro Solar Parks, Inc обяви,че е закупила два парцела земя в България от около 11 560 кв. м. за развитието на малки слънчеви електроцентрали до 0.7 MWp, съобщи darikfinance.bg.

Американската компания е инвестирала за целта в придобиването на контрола над българско дружество за консултации, специализирано в подкрепа на чуждестранни компании, които търсят помощ, за да навлезе на българския енергиен пазар.

Като част от глобалната бизнес стратегия на компанията българското дружество наречено FSC ще бъде преименувано в Euro Solar Parks Bulgaria, и ще стане първият местен филиал на американската фирма, който ще отговаря за по-нататъшното развитие на бизнеса в Източна Европа.

Въз основа на текущата система за преференциални цени от 0.37 EUR за киловатчас, Euro Solar Parks очаква годишни приходи в размер на 256 900 евро за 2012 година.

Закупената земя е разположена в община Карлово. Ръководството на Euro Solar Parks Bulgaria очаква да бъде готово да започне изграждането на фотоволтаична централа след изготвянето на необходимите документи за развитие, като подробен устройствен план, и подписване на договор с НЕК. От компанията считат, че ще могат да започнат изграждането на електроцентралата със слънчева енергия до края на 2011 година.

Благодарение на благоприятната икономическа среда, от Euro Solar Parks Bulgaria смятат , че е налице допълнителна възможност за инвестиране, включително в още около 50 000 кв. м., земя и допълнителни инсталации до 2MW.

От дружеството посочват, че техните бизнес цели и стратегия, остават непроменени. Euro Solar Parks ще продължи да инвестира с акцент върху развиващите се пазари в ЦИЕ и Южна Америка, които гарантират, за период от поне 25 години, нарастващото търсене на възобновяема енергия, субсидии и данъчни отстъпки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.