1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Анализатори очакват консолидация сред по-големите играчи в сектора на вятърната енергия

Анализатори очакват консолидация сред по-големите играчи в сектора на вятърната енергия

Продължаващата несигурност за икономиката на еврозоната ще направи бизнес-климата още по-неблагоприятен за сделки през 2012 г.

Американските и европейските производители на ВЕИ технологии и системи ще бъдат подложени на нарастващ натиск по отношение на разходите. Някои китайски производители също ще се окажат са изправени пред трудности като например тежки дългове и все по-силна конкуренция, това твърдят анализаторите от PwC в нов доклад.

Значителен свръхкапацитет в Китай може да доведе до поредица от нови договорености измежду водещи предприятия от основните производствени територии – Съединените щати, Германия и Китай. Това ще доведе до понижаване на броя на големите световни играчи.

Освен по-малък брой глобални играчи на пазара на соларни системи PwC очаква и консолидация сред по-големите играчи в сектора на вятърната енергия. Последните предупреждения на тема печалба от страна на датската компания Vestas са пример за това пред какви предизвикателства са изправени дори най-големите световни играчи, пише greentech.bg.

Продължаващата несигурност за икономиката на еврозоната ще направи бизнес-климата още по-неблагоприятен за сделки през 2012 г. Евентуално задълбочаване на кризата би намалило потока от сделки допълнително, но анализаторите вярват, че несигурността на пазара не може да попречи на най-големите сделки.

Потенциалът за дестабилизация не може да бъде отречен, но ако дадена сделка е много стратегическа или критична за бизнеса двете страни ще усетят това и ще знаят, че си струва да продължат, казват анализаторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.