1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Асен Личев: Ще отменя решението за прекратяване на ОВОС на трасето под тунела „Петрохан"

Асен Личев: Ще отменя решението за прекратяване на ОВОС на трасето под тунела „Петрохан"

„Искам да уверя хората от Северозапада, че аз започнах работа на магистрала „Хемус“ като проучвател на участъка Правец-Джурово, приемал съм основите на най-високия мост – Дебреш, а след това съм работил 25 години в МОСВ и целият процес ми е много добре познат. Служебното правителството завари една разтурена администрация, както на АПИ, така и на МОСВ“, каза пред БНР служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

Министър Личев отговори в ефира на "Хоризонт" във връзка с изказване вчера в предаването "Хоризонт до обед" на Михаил Миков, председател на 42 - то НС, че оспорва решението на служебния екоминистър за прекратяване процедурата по Оценка за въздействие на околната среда за тунела под прохода „Петрохан“. Асен Личев заяви:

„Това т. нар. инвестиционно предложение е входирано от старото ръководство на АПИ като една провокация, защото то не съдържа елементите на инвестиционно предложение по смисъла на Закона за околната среда. Но нашите чиновници и те си имат грешка на министерството при което: Аз днес ще отменя това решение за прекратяване на ОВОС на трасето под тунела „Петрохан“. И ще поставя условие на АПИ да го внесе в подходящ срок в съответствие с всички изисквания", заяви пред БНР Асен Личев.

"В това отношение вече ще отпадне всякакъв мотив за използване на това решение и влияние върху тънките чувства на хората в предизборната обстановка", категоричен е служебният министър на околната среда.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.